Voeding

 

Voeding is de belangrijkste energievoorziening van het lichaam. Ik heb het over zowel geestelijke- als fysieke voeding en ik ga afzonderlijk op beiden in. Als we praten over voeding gaat het meestal over alles wat we eten maar beiden zijn even belangrijk voor een goede gezondheid en welbevinden.

Alles is energie! We leven in een groot energieveld bestaande uit 2 tegengestelden nl. elektrische en magnetische energie of te wel het mannelijke- en vrouwelijke principe. Het betreft de gevoelswereld en de denkwereld! Beiden maken deel uit van ons leven en zijn even belangrijk. We krijgen veel informatie aangereikt door de media, boeken en de buitenwereld doch uiteindelijk ligt belangrijke informatie in onze gevoelswereld. Ons gevoel is onze kompas en hoe meer we ons verbinden met ons gevoel, hoe meer informatie we ontvangen vanuit onze essentie.

Een voorbeeld:
Zolang ik me herinner kamp ik met allergieën en overgevoeligheden. Op 50 jarige leeftijd besloot ik dit nogmaals nader te laten onderzoeken middels NES-therapie. Er klopte iets niet want ik kreeg steeds meer vage klachten in mijn gehele lichaam.
Wat bleek, een ernstige lactose- en glutenallergie en leaky gut, pfff dat was schrikken. Mijn darmen lekten en dit is uiteindelijk dodelijk! Oorzaak het eiwit in granen is schadelijk voor mijn gezondheid.  Ook melkproducten veroorzaakten schade aan mijn lichaam vanwege lactose.

Ik ben meteen begonnen met OERVOEDING en PALEO en binnen 1 week was de pijn, vermoeidheid en het opgezwollen lichaam sterk verminderd.
Het blijkt zo te zijn dat ik als pasgeboren baby  geen melkproducten verdroeg doch wel heb gekregen. Over allergieën was destijds niks bekend! Het babylichaam heeft hard moeten werken voor de vertering hiervan. Dan komen de granen daar bovenop en het lichaam moest nog harder werken en zo zijn er door mijn leven heen steeds meer allergieën ontstaan met als gevolg ziekte zowel lichamelijk al geestelijk. Dit vanwege de onverklaarbare klachten die me sloopten en waarop geen antwoord was in de reguliere zorg. Zorgen hebben betekent altijd stress en stress is de grootste veroorzaker van ziekte en overlijden.

Steeds meer wordt erkend dat lichaam en geest een invloed hebben op elkaar. Als een uit balans is, gaat de ander ook opspelen. Bij langdurige disbalans ontstaat als vanzelf ziekte omdat het potje energie op raakt en hierdoor onvoldoende energiestroming plaatsvindt in het lichaam. Onze cellen en organen hebben energie nodig om gezond te functioneren!
En zo is de cirkel rond en is het punt bereikt en de tijd aangebroken om een opening te maken voor herstel door zowel gezond te eten als gezond te denken!

Een nieuwe uitdaging die meer dan de moeite waard is!
Een uitdaging waar ik met liefde aan kan meewerken vanuit natuurgeneeskundige visie en persoonlijke ervaringen.

Marjo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s