Spirituele paden

Ik beschrijf beknopt mijn ervaringen over een aantal spirituele paden die ik heb bewandeld. Er zijn natuurlijk nog veel meer paden. Alle paden waaruit we kunnen kiezen hebben uiteindelijk een zelfde doel, het is het pad naar je hart en de verbinding met je ziel! Dat is mijn ervaring, dat is mijn pad.

Het pad van de Boedhha is een pad van stilte, rust, meditatie en zang. Het pad is een pad naar verlichting, oftewel je rugzak leegmaken en lichter door het leven gaan. Voor mij is Boeddhisme nauw verbonden met Mindfulness en er zijn heel mooie boeken te koop van Thich Nhat Hanh, een boeddhistische monnik, met name “Ieder stap is vrede”.

Het pad van de Kabbalist is een weg terug bewandelen naar de bron van licht en liefde in onszelf gesymboliseerd door de Kabbalistische levensboom. Een heel filosofische weg maar wel de moeite om globaal te bestuderen.

Het pad van de Sjamaan is een reis naar verbinding met the Spirits, een reis naar heling op alle niveaus waarbij rituelen worden toegepast om je eigen zielspad te bewandelen. Sjamanen werken samen met de dierenwereld, kennen de dierentaal en een totemdier wordt gebruikt voor heling en leiding in het leven. Mijn Sjamanennaam is Dancing Snowflake en Sjamanisme is voor mij een nieuwe verbinding leggen met moeder aarde, mezelf en the spirits. Alberto Vilolldo heeft een aantal mooie boeken geschreven, zeker het lezen waard als hier je interesse ligt. Ook Munay-Ki is zeker de moeite waard.

Het pad van de Kelten is een reis in verbondenheid met de aarde, de zon en de maan. Zij stemmen hun leven af op het ritme van de natuur en passen dat toe in hun leven. Ze eren bomen en hebben iedere maand een speciaal dier waar ze mee samenwerken. De Keltische numerologie is magisch. De Kelten is een natuurvolk. Ze vieren 4 maanfeesten en 4 zonnefeesten en leven in beslotenheid van de clan. Een heel mooie natuurleefwijze waar ik naar terugverlang.

Je eigen unieke spirituele pad ontdekken is een reis, het opdoen van informatie en ervaringen om deze vervolgens te integreren. Het is niet 1 richting maar het zijn de verschillende richtingen die je brengen tot de kern van jouw aardse reis, het allerbelangrijkste in het leven ben jezelf. De liefde voor jezelf om deze reis te maken wordt beantwoord door de buitenwereld met liefde en dat is waar het uiteindelijk om gaat, liefde overwint alles! Liefde laat het hart en je ziel spreken!

Mijn reis begon bij mijn 1e ademhaling en openbaarde zich ongeveer 30 jaar geleden in Maastricht bij een cursus “Bewustwording”, van Louise Haye. Mijn ogen gingen open, mijn oren wisten niet wat ze hoorden, wow….”ik ben dus niet gek”! Daarna volgden Reiki, Shambhala, Initiaties in de 5 elementen, Munay Ki, allemaal mooi en waardevol.

Veel lezen en studeren in verschillende richtingen, de psyche, chakra’s, kleuren, edelstenen, kruiden, dierentaal, biodanza, zelf boekjes geschreven, cursussen ontwikkeld en artikelen geschreven voor websites en nog veel meer. In 2009 heb ik samen met Ian Henderson “Shambhala Eenheid” gepubliceerd en op die website staat meer informatie. Het is een reis van dualiteit naar eenheid, zowel op papier als te zien op youtube.

Steeds diepere lagen aanboren en vooral dat doen wat bij me past is een rode draad door mijn leven. Mijn kompas staat op liefde, mijn ziel leidt me verder en die liefde deel ik ook in dit blog en samenwerking met mensen, wetend dat deze aankomt.

Marjo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s