Spirit

Spiritueel zijn betekent voor mij, leven vanuit het hart en de ziel!
Als je iets doet, doe je omdat je het graag wilt doen, vanuit liefde voor jezelf en de ander. Wat ik steeds aanreik is een ander te behandelen zoals je zelf graag behandeld wordt.

Spiritualiteit heeft helemaal niks te maken met zweverigheid of onnatuurlijk gedrag, het is gewoon jezelf zijn op een aangeboren en natuurlijke wijze.
Dat zijn we verleerd en dat proces is al begonnen nadat we geboren werden.

Als baby hebben we een krachtige verbinding met ons hart en onze ziel maar gaandeweg ontvangen we informatie van onze ouders, leerkrachten en vanuit onze cultuur dat we ons op een bepaalde wijze moeten gedragen en ons hieraan moeten aanpassen.  Dat zijn de programmeringen die de buitenwereld voor ons bepaald.

In feite gaan we een leven leiden dat voorgeprogrammeerd is door anderen en raken we de natuurlijke verbinding kwijt.
Voor mezelf kreeg ik latere leeftijd een mooie bevestiging, ik lustte nooit melk doch omdat de buitenwereld bepaalde dat melk gezond was, moest ik 3 glazen melk per dag drinken terwijl mijn lichaam dat helemaal niet wilde. Nee zeggen kon niet! Ik moest die melk drinken. Mijn ouders waren overtuigd dat melk gezond was en als klein kind moest ik luisteren omdat zij overtuigd waren van de programmering, melk is gezond! Zo ontstond de basis voor een heleboel lichamelijke problemen. Ik bleek een lactose- en glutenintolerantie te hebben die ik op latere leeftijd doorzag en heb kunnen veranderen.

Deze overtuigingen heb ik volledig losgelaten toen mijn zoon geboren werd, hij heeft nooit iets hoeven eten of drinken dat hij niet lustte, proeven vond ik wel belangrijk! Hij lust geen aardappels en met liefde heb ik hem altijd een alternatief klaargemaakt.

Onderzoek maar eens wat de buitenwereld/media ons wil doen geloven! Verplicht vaccineren zorgt voor een goede gezondheid, brood is gezond, light-producten, status en uiterlijk is belangrijk om succesvol te zijn in deze maatschappij, werken is verplicht om te kunnen leven want alles kost geld, we moeten gezien worden en dure kleding dragen, we moeten slank zijn en een nieuwe auto voor de deur hebben staan, een eigen huis is een must. Wow………. zo is de mens slaaf geworden van zichzelf als hij aan alles wil voldoen waar onze maatschappij voor staat. Als vanzelf ontstaat er angst want steeds meer onderzoekers/wetenschappers erkennen dat dat wat gezond leek te zijn, vaak dodelijk is. Het internet staat vol met informatie!
Angst is de grootste vijand, angst bezorgt stress en stress is de grootste oorzaak van ziekte en ziekte de grootste oorzaak van de dood.

Waar is de vrijheid om jezelf te zijn, de puurheid en verbondenheid met elkaar. Waarom zoveel uiterlijk vertoon en volgzaamheid terwijl ons innerlijke stemmetje ons vaak waarschuwt en we toch slaafs de uitgestippelde weg volgen omdat we bang zijn andere keuzes te maken. Keuzes waarvan de einduitkomst onzeker is.
Durf in het diepe te springen en je eigen pad te ontdekken en bewandelen om zo een andere wereld te scheppen voor jezelf en de buitenwereld. Dat vraagt moed en kracht maar diep in je hart weet je dat je het kan en dat is de vrijheid waar we naar op zoek zijn.

Spiritualiteit is een levenspad en zoektocht naar je eigen waarheid en deze gaan leven!
Het is het pad van de Boeddha, de Sjamaan, de Kabbalist, de Kelt en het pad van ieder mens op aarde.  Een zoektocht naar jezelf en je essentie.
Het betekent jezelf losmaken van alle programma’s en overtuigingen die je hebben gevormd tot wie je nu bent. Je leeft als het ware de waarheid van anderen terwijl je eigen waarheid is ondergesneeuwd!

Ik bewandel al mijn hele leven mijn eigen pad, was verschrikkelijk eigenwijs volgens mijn omgeving maar het is het mooiste pad dat er bestaat. Ik was een buitenbeentje, een dromer en er zou niks terechtkomen van mij doch allen hadden het mis.
Mijn leefwijze heeft me een enorme innerlijke rijkdom gegeven en dat in deze wereld waar rijkdom wordt verbonden met materialisme, status en aanzien.

Er is nog een hele weg te gaan voor de collectieve mensheid die ervan overtuigd is dat rijkdom, geld en bezit belangrijk is doch dat is de grootste illusie van de huidige tijd.
Geld en bezit maakt niet gelukkig, het is handig omdat we geld nodig hebben om te leven maar het ware geluk zit in je innerlijke rijkdom en die is niet te koop!
Daar moet je zelf een weg voor bewandelen, de weg naar je hart en ziel!

De tijd is aangebroken dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen want de ingeslagen weg vernietigt onze aarde en is er uiteindelijk geen leven meer mogelijk op onze mooie planeet.
Er moet iets veranderen want de weg loopt dood. Veranderen is allereerst andere keuzes maken en die keuzes leiden naar nieuwe mogelijkheden. Jezelf losmaken van de ketens van de huidige maatschappij is bevrijdend. Zolang we ons niet losmaken blijven we het huidige systeem steunen en wordt de macht alleen maar groter.
De tijd van individualisme is ten einde en de tijd van samenleving is geboren.

Samen kunnen we van deze wereld een mooiere plek maken voor ons allemaal. Dat begint met een gedachte, het zaadje is gezaaid en als je het voedt met liefde en aandacht groeit het tot een mooi nieuw begin.

Marjo

 

 

 

 

Advertenties