Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een andere kijk op ziekte/disbalans en genezing/heling. Ziekteverschijnselen kunnen worden herkent wanneer de reguliere geneeskunde nog geen meetbare afwijkingen vindt. Bovendien is natuurgeneeskunde niet gericht op het wegwerken van ziekteverschijnselen, symptoombestrijding, maar op het actief verbeteren van de omstandigheden zodat het lichaam zichzelf geneest. Ons lichaam beschikt over een zelf genezend vermogen als het de juiste voedingsbodem heeft. Dit kan ook bij acute ziekten worden toegepast, hoewel dit thans nog weinig gebeurt omdat men in die gevallen meestal een huisarts/specialist raadplegen.

De natuurgeneeskunde gaat er vanuit dat een volledige genezing, fysiek, emotioneel en spiritueel, alleen mogelijk is wanneer de patiënt zelf ook inzicht heeft in de oorzaak van de klachten, zodat deze een actieve rol kan spelen in het wegnemen van oorzaken. Er is niet altijd één oorzaak en door de holistische benadering komen zowel oorzakelijke factoren uit het verleden als ook in de huidige leefwijze aan het licht. Verschillende therapievormen kunnen hierbij worden ingezet.

Ik werk vanuit verschillende invalshoeken zoals Ayurveda, Mindfulness, Sjamanisme, Voedingstherapie en bewustwording van wat er speelt. Zowel geestelijke als fysieke voeding is daar een belangrijk onderdeel van evenals innerbalancing en coaching.

Marjo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s